İçimizden biri olarak Kim Jong Il!

Aralık 20th, 2011 § Yorum yok

  • Nerede ve ne zaman doğduğu tam olarak bilinmiyor, ancak babasının doğduğu yer olan ülkenin kutsal dağı Gaektu’da, 1942’de doğduğu öne sürülüyor. Doğumu sırasında gökyüzünde yeni bir yıldızın ortaya çıktığı ve doğduğu yerin yakınlarında çifte gökkuşağı oluştuğu da iddia ediliyordu. Rus kayıtlarına göre ise Sibirya’nın Vyatskoye kasabasında 1941 yılında doğmuştu.
  • Teyit edilen ilk görüntüsü 1970’lerin başında Malta’da tatil yaparken çekilen fotoğraflarıydı. O dönemde eski Malta Başbakanı Dom Mintoff’tan İngilizce dersleri alıyordu.
  • 1994’te babasının yerine geçtiğinde 200’den fazla resmi unvanı oldu. Bunların arasında “21. Yüzyılın Parlayan Yıldızı”, “Cennetten İnen Şanlı General”, “İnanılmaz Politikacı” da bulunuyor.
  • 1994’te başkent Pyongyang’taki golf sahasının açılışında gerçekleştirdiği ilk oyunda 11 deliğe de topu ilk seferde soktuğu, 17 yakın korumasının verdiği ifadelerle tescillenmişti.
  • ABD, Kuzey Kore’nin 2006’da nükleer silah denemesi yapmasına karşılık getirdiği yaptırımlar kapsamında Kim Jong-il’in lükse olan düşkünlüğünü de hesaba katarak, ülkeye yat, Chanel “No 5” parfümü, pahalı konyak, Segway ve nadir pul ihracatına da yasak getirmişti.
  • ABD’nin yaptırımları kapsamında ülkeye 29 inç’ten büyük televizyonların ihracı da yasaklanmıştı, çünkü Kim Jong-il’in Hollywood filmlerine düşkünlüğü biliniyordu. Kuzey Kore liderinin favori yıldızı Elizabeth Taylor, favori filmleri ise Rambo ve Elm Sokağı’nda Kâbus’tu.
  • 1978’de hayranlık duyduğu Güney Koreli film yapımcısı Shin Sang-ok ve aktrist eşi Choi Eun-hee’nin kaçırılması emrini vermişti.
  • Uzun yıllar Kim Jong-il için çalışan İtalyan şef Ermanno Furlanis anılarında, Kuzey Kore liderinin suşiyi çok sevdiğini ve pizzalarına hiçbir zaman ançüez koydurmadığını yazmıştı. Kim Jong-il’in, Özbekistan’dan havyar, Danimarka’dan domuz, Çin’den üzüm, Tayland’dan mango ve papaya sipariş ettiği biliniyor. 200 kişilik bir uzman heyetince hazırlanan “mükemmel diyet” formülü ile daha uzun yaşamayı planladığı da hakkında ortaya atılan iddialar arasında.
  • 2000 yılında kendi icadı olan “Gogigyeopbbang” adlı yemeği halkına tanıttı. Yeni bir yemek olarak lanse edilen şey aslında sıradan bir hamburgerdi.
  • Kuzey Kore’ye ait resmi bir site, bir dönem Kim Jong-il’in hiçbir zaman tuvalete çıkma ihtiyacı hissetmediğini öne sürmüştü. Ancak iddia bir süre sonra yayından kaldırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne yapıyorum ben!?

İçimizden biri olarak Kim Jong Il! başlıklı yazıyı okuyorsun.

Üst Veri